Karel de Vlieger


In gesprek zijn met Vader Wiskunde en Moeder Natuur is altijd boeiend
Ik ben geboren in 1962, afgestudeerd als ingenieur in de Elektrotechniek, en vader van drie kinderen (twee zoons en een dochter). Bijna twintig jaar lang vervulde ik diverse technische functies bij een grote multinational (die van de gloeilampen). Daarna runde ik zes jaar een eigen bedrijf, en ik ga sindsdien waar mijn gevoel mij heen brengt.

Einstein

Mijn passie ligt bij het belangrijkste werk van Einstein, de relativiteitstheorie, maar over het algemeen kan ik van ieder stuk natuurkunde of wiskunde heerlijk smullen.

Ik heb de gave om hele ingewikkelde zaken duidelijk te kunnen uitleggen en dat vind ik ook geweldig om te doen (zie bijvoorbeeld de rest van deze website). Daarom geef ik lezingen, onder andere voor de KNVWS (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde).

Iedere vrije minuut besteed ik aan mijn eigen vorm van wetenschappelijk onderzoek, namelijk het tot de kern uitdiepen van natuurkundige - en wiskundige problemen die op internet heel summier, of heel ingewikkeld, of foutief, of helemaal niet uitgelegd worden (en hiervan zijn veel meer voorbeelden dan je denkt). Daarnaast schrijf ik heel veel filosofische beschouwingen.

Ik ben lid van Natuurkundeclub Gc, ik ben auteur van het boek “De reis naar de werkelijkheid”, en ik ben co-auteur van het boek “De kortste weg naar werkelijk resultaat”.

Dagelijks verbaas ik mij over de parallellen en raakvlakken tussen de exacte wetenschappen (natuurkunde, wiskunde, enzovoort) en de geesteswetenschappen (alle wetenschappen waarbij gevoel een rol speelt). Maar bovenal over de volgende ‘wetmatigheid’: mensen doen niet wat ze wel graag zouden willen doen en doen wel wat ze niet willen doen, oftewel de natuurlijke beweging van de mens is de ‘verkeerde’ kant op. Deze continue verbazing is mijn belangrijkste inspiratiebron.
Karel de Vlieger
Essentiedenker, verteller en rekenkundige
Specialist in wiskunde en relativiteitstheorie


Hoofdstraat 14
9973 PG Houwerzijl
Tel.: 06-25110811
Email: karel@voorbijeinstein.nl